Få den bedste og billigste hosting igennem Unoeuro.com – brug rabatkoden allerede idag

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/internetplads.dk/public_html/wp-content/themes/arkahost/core/shortcodes/elements.php on line 22
src="https://internetplads.dk/wp-content/uploads/2015/07/site-img175-e1439871838225.png" class="element-icon " alt=""/>

Bronze Suite

 • 5GB Hjemmesideplads
 • Ubegrænset Email
 • Ubegrænset Trafik
 • WordPress 1-Click Install
Kom igang for kun

kr. 9,30/mnd

Bestil nu!

Pro Suite

 • 100GB Hjemmesideplads
 • Ubegrænset Email & Trafik
 • Lynhurtig CPU og Hukommelse
 • WordPress 1-Click Install
Kom igang for kun

kr. 93,00/mnd

Bestil nu!

VPS Suite

 • Fra 10GB Hjemmesideplads
 • Fra 512 MB Ram
 • Fra 2 CPU Kerner
 • Øjeblikkelig opsætning
Kom igang for kun

kr. 148,85/mnd

Bestil nu!

Billig Hosting – Alt du skal vide for at komme godt igang med din nye hjemmeside

Hosting er i bund og grund udlejning af serverplads, som giver din hjemmeside muligheden for, at komme online. En hjemmeside består af data, som har brug for tilstrækkelig plads på en server, før den kan blive tilgængelig, og på den måde søgbare på internettet. Når man har en hjemmeside, og gerne vil have den online, er det derfor nødvendigt med eksempelvis webhotel hosting, som derigennem giver dig plads på en server. Firmaer som tilbyder hosting, har servere som man køber plads på, og man kan gennem den server, få adgang til internettet. Hvis man har en hjemmeside, som man gerne vil have online, vil man derfor søge efter billig hosting, men man skal også gerne have en stabil server. En server som bruges til hosting, vil ofte have mange hjemmesider, og de deler serverens ressourcer. Det er derfor også vigtigt, at serveren er kraftig nok, til at klare den trafik, som kommer på dens hostede hjemmesider. Disse sider tilbyder typisk flere typer af hosting, og har forskellige mængder service, og tilbud til kunder, i form af sikkerhed, serverplads, indflydelse på serveren og garanti for din sides tilgængelighed. Alt efter hvilken hjemmeside du vil lave, vil der være forskellige behov, som din host eller udlejer gerne skal opfylde.
Der findes utallige typer af sider, som kræver hosting, og der er flere aspekter, som skal overvejes. I løbet af de næste par sider, vil vi forsøge at besvare nogle typiske spørgsmål om hosting, samt give nogle idéer til brug af hosting.

Findes der flere typer hosting?
Hosting er et bredt begreb, som egentlig bare betyder, at der bliver udlejet noget, som i dette tilfælde er plads på en server. Den mest almindelige type webhosting, er den et webhotel tilbyder, som indebærer at du kan få din hjemmeside online på World Wide Web. Når man har fået et domæne, og det skal online, vil man derfor have behov for hosting af hjemmesiden.
Alt efter hvilken skala det drejer sig om, findes der forskellige typer hosting, som også giver forskellige fordele og ulemper. En af de simpleste typer hosting, er web page hosting, hvor små mængder data skal hostes, som for eksempel en enkelt side, med personlige informationer eller lignende, i modsætning til en webshop. Denne type kan også bruges til, at overføre små filer til nettet, og tilbydes nu ofte til kunder hos mange hosting firmaer.
Hvis der er tale om større servers, findes der mange typer af hosting, som vi kort vil gennemgå herunder.
Den mest almindelige type hosting, er Shared Web Hosting Service, hvor man deler en server, blandt mange hjemmesider. Antallet af hjemmesider kan variere fra nogle få, til flere hundrede sider. På denne måde er der en enkelt server, som tager hele belastningen, og det kan betyde den vil køre langsomt, da alle siderne skal deles om serverens RAM og CPU. Denne løsning er meget simpel, men hvis serveren går ned, går alle siderne koblet til denne server også ned. På disse servers, kan man også tit finde folk, som sælger pladsen videre, hvilket kaldes Reseller Web Hosting.
Ved Reseller Web Hosting har en bruger mulighed for, at benytte sin hard drive plads og båndbredde, til selv at agere vært, og sælge pladsen videre til tredjeparter. I disse tilfælde sælger brugeren ofte samme produkt, dog for en profit, og vælger så selv at fungere som hjælper, i tilfælde af der er fejl eller problemer, da han agerer udbyder. Kunden eller videresælgeren har typisk enten lejet en server, eller købt sig til en given mængde serverplads, og har lov til, at sælge ud af en del af denne mængde. Videresælgere er ofte folk, som tilbyder hosting, udover andre produkter, som eksempelvis design af hjemmesider, webudvikling eller noget helt tredje.
En tredje mulighed er en virtuel privat server, som hostes ligesom en fysisk server, men er billigere end en dedikeret fysisk server. Disse kører virtuelt, og har en kopi af et givent operativsystem, og kan være praktiske, hvis en kunde gerne vil køre specifikke programmer på sin server. Der kan være en fysisk server, som deles op i flere virtuelle servere, men de virtuelle servere kan også risikere, at have problemer med at matche fysiske servere, når det kommer til præstation.
Hvis man selv vil have mest mulig kontrol, er en god løsning dedikeret hosting service, hvor en kunde typisk lejer en hel server. I denne løsning har kunden fuld tilgængelighed til serveren, og står for alt det administrative, hvilket så også indebærer sikkerhed og vedligeholdelse, af den givne server. Denne løsning betyder dog, at man som kunde, har fuld kontrol over hvad serverens plads bruges til, samt fordeling af ressourcerne, i forhold til hvor man mener de skal bruges. Denne mulighed kræver stor viden om servere, da man selv står med ansvar for serveren, og er typisk ikke for nybegyndere, eller folk som bare vil have en lille hjemmeside online.
En lignende mulighed er Managed Hosting Service, hvor man lejer en hel server, men ejeren af serveren beholder kontrollen. På denne måde kan udlejeren garantere kvalitet, og man kan undgå problemer, blandt andet med fejlagtige konfigurationer. Denne løsning appellerer mere til folk, som har behov for meget serverplads, men ikke nødvendigvis vil arbejde med vedligeholdelse, eller konfigurere for meget på serveren. I disse to tilfælde, vil man typisk leje serveren, i stedet for at købe den.
Den kraftigste og dyreste form for hosting er Colocation Web hosting service. Ved Colocation tilbyder et firma plads, strøm, udstyr og båndbredde til en kunde, som så typisk bare selv skal stå for opdateringer, samt vedligeholdelse af udstyret. Udstyret her benyttes ofte af firmaer, fra små til store multinationale selskaber, som skal bruge store mængder serverplads, til at håndtere enorme mængder kunder og trafik, på deres hjemmesider. På denne måde får man store mængder plads, uden at skulle købe udstyr i dyre domme, og finde plads til alt dette. Denne løsning er dog mest minded på store firmaer, som har meget trafik, og derfor har behov for stabile hjemmesider, og gerne vil kunne styre serveren selv.
En af de nyere typer hosting, er Cloud Hosting, som indebærer en sky af data, servere, applicationer, plads og netværk. På denne måde får man spredt data, og har flere computere eller servere, som deler belastningen og kan undgå at en side går ned, hvis en enkelt server mister strøm. Dette er en god løsning, da det giver bedre stabilitet, og samtidig mindsker omkostningerne for fysiske servere, og maskineri dertil.
En anden måde, at øge stabiliteten på er Clustered Hosting, som bruger flere servere, til at hoste den samme ting. På den måde kan man undgå nedbrud, hvis 1 eller 2 servere falder fra. Denne løsning bruges ofte af hosting udbydere, som webhoteller, da det også giver dem bedre stabilitet, og derved kundetilfredshed.
Den sidste mulighed vi vil nævne, er hjemmeservere. Dette er typisk en enkelt maskine, som placeres i hjemmet, og bruges til at drive en eller flere hjemmesider, over en almindelig bredbåndsforbindelse. Hvis man vælger denne løsning, er det en god idé med en dynamisk DNS-server, da virtuelle private servere af og til vil forsøge at blokere disse. Hvis man har en statisk IP-adresse, som vil være tilfældet ved en almindelig forbindelse, til en hjemmemaskine, vil de nemt kunne blokere disse. Maskinen som bruges til dette, kan evt. være en gammel computer, eller noget bygget mere til formålet.

Opsummering:
Alt efter hvilken type bruger du er, er der forskellige muligheder, som vil passe til dit behov for serverplads. Det er derfor en god idé, at være afklaret med dit behov, inden du leder efter et webhotel, eller en udlejer af servere. Alt efter hvilken skala din hjemmeside skal være på, vil der være mange forskellige prisklasser, og uanset hvilken slags, vil billig hosting være at foretrække, for de fleste.
For at få et overblik over priser, samt forskellige ydelser indenfor internet, kan du kigge på unoeuro.dk.

Hvornår skal jeg lede efter hosting?
Når du skal lave en hjemmeside, er der flere skridt, før du når til det punkt, hvor du har behov for hosting, til at få din side online. Først og fremmest, skal du have et domæne, som ofte udbydes af samme steder, som også agerer webhoteller, og muligvis sælger andre services. Dit domæne er din adresse på internettet, og har et navn, som er det din hjemmeside hedder. Selve processen med at vælge navn, og også det at skulle designe, opbygge og klargøre hjemmesiden, skal gerne være på plads, inden din side kommer online. Før din side kan komme online, skal den også registreres, og dette skal ske gennem en registrator, som eksempelvis DK Hostmaster, som står for alle .dk domæner. Hvis din side er tilknyttet et webhotel, og på den måde er på en server, og er synlig online, kan folk besøge den, og få et dårligt indtryk, hvis din side ikke er færdig eller testet endnu. Dette kan have indflydelse på din hjemmesides omdømme, og kan senere volde problemer, da ekstra markedsføring kan være nødvendigt. Hvis du laver en webshop, er det især vigtigt, at alle aspekter er på plads, inden du vælger at få din side online, da problemer med varer, betaling eller transport, sjældent giver glade kunder.
Hvis du har købt domæne, hos en udbyder som også tilbyder hosting, har du haft mulighed for at få et indblik i, hvordan udbyderens service er. På den måde har du lidt tid, til at vurdere om du vil have samme udbyder, til at hoste din side på deres servere.

Har jeg behov for hosting?
Hvis du vil have din hjemmeside online, er det korte svar ja. Webhoteller udbyder den serverplads, som kobler dig op på nettet, så uanset har du brug for serverplads, hvis du vil have siden online. Hvis du eksempelvis vil køre din egen server, kræver det en maskine som er tændt hele tiden. Dette er upraktisk, hvis du har en webshop, og du forsøger at køre din server selv, i tilfælde af at maskinen mister strøm, eller slukker grundet opdateringer, da hjemmesiden lukker ned, når serveren gør. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilken type server, og stabilitet er krævet, til din specifikke type hjemmeside.

Hvad er fordelen ved et webhotel?
Når du har din hjemmeside klar, og vil have den online, er en nem løsning et webhotel. Der kan du leje den plads du har behov for, og slipper for at vedligeholde servere, eller at have en maskine dedikeret til serverplads. Et webhotel er ofte også den billigste løsning, da de udbyder plads til mange sider, som så deles som serverens ressourcer. Da der er tale om deling, vil man derfor gerne være sikker på, at man finder et webhotel, som kan tilbyde kvalitet, hvad angår service, stabilitet og hastighed.
Hvis du vil have et billigt webhotel, som også er dansk hosting, foreslår vi UnoEuro.com, som flere gange har vist sig som de billigste, og med bedst service til prisen.
Hvis du overvejer, at have din server på din computer, skal du tænke på at den skal være tændt altid, for at din side er online. Hvis din maskine løber tør for strøm, går siden ned, og det vil gå ud over dine besøgende. Derudover risikerer du at miste alt data, hvis computeren bliver inficeret med virus, går fysisk i stykker, eller hvis uheldet er ude, og computeren bliver stjålet. Hvis dette sker, vil du skulle flytte dit domæne, og være nødstedt til at begynde forfra, med din hjemmeside.
Et webhotel har udstyr, som er beregnet til, at køre hele tiden, og har folk til at vedligeholde serveren, så du som kunde kan får den bedste service. Når det drejer sig om hjemmeside hosting, vil de fleste have deres side til, at være online og stabil, og helst ikke være langsom, da det spiller ind i besøgendes tilfredshed. Det er derfor en vigtig detalje, at webhoteller generelt har større kapacitet, hvad angår serverplads, og kan klare større belastninger, uden at det går ud over hjemmesiden, og hastigheden den arbejder på.
Den mængde data din hjemmeside indeholder, skal ikke overstige den mængde plads, du har tilgængelig på din server, da det ikke udelukkende er data som trækker på en server. Mængden af besøgende på din hjemmeside, er en af de afgørende faktorer, når det står til valg af hosting-type. For at undgå nedbrud i forbindelse med høj belastning, er det godt at have overskydende serverplads, til situationer med exceptionelt mange besøgende.

Trafik som belastning
En stor fordel ved et webhotel, er deres mulighed, for at klare spidsbelastninger, i form af meget trafik på en hjemmeside. Store belastninger kan skyldes mange ting, som for eksempel udsalg i en butik, en ting som er kommet på mode, eller en kendis som udgiver noget nyt, eller på den mere sørgelige side, dør. Alle disse ting kan skabe store mængder trafik, da de alle kan munde ud i, at folk søger efter den samme ting. Hvis du har en server, som lige kan køre stabilt, ved et normalt antal besøgende, vil siden enten køre langsomt, eller værre endnu, crashe, i tilfælde af store spidsbelastninger. Her er webhoteller med til at kunne hjælpe, da deres samlede serverplads, samt ressourcer i form af RAM og CPU er større, end en given privat server, du har stående derhjemme.
Mængden af trafik, vil derfor være en af de afgørende faktorer, når du skal vælge din type af server, og hvor meget plads du har behov for. Forskellige typer af hjemmesider, har forskellige antal besøgende, og selvfølgelig forskellige mønstre i antal besøgende. For at komme med et par eksempler, går utallige webshops ned, hvert år på Black Friday. Dette sker typisk, når tilbuddene bliver tilgængelige på et givet tidspunkt, og alle folk logger på samtidig, for at være forrest i køen, og kunne nå at få et godt tilbud. Et andet eksempel på stor belastning, er Skats hjemmeside, som hvert år har timelange køer, når årsopgørelserne bliver frigivet.
Disse belastninger virker ens, og resulterer begge i stor kø, eller nedbrud af hjemmesider, men har forskellige betydninger. Hvis en webshop går ned, især i et tidsbegrænset udsalg, har det stor betydning, da det vil betyde store mængder mistet omsætning. Hvis vi derimod tager Skats hjemmeside som eksempel, har folk mulighed for, at vente til et senere tidspunkt, og spredningen af besøgene, har ikke nødvendigvis akut betydning, for kunder eller Skat. Vigtigheden af stabilitet, og hvordan din side risikerer stor belastning, har derfor indflydelse på, hvilken type server er relevant for dig.
Nedenfor vil vi beskrive nogle forslag til hjemmesider, og nævne lidt om krav til serverplads.

Alle webhoteller indeholder dette

Gennemført
webhosting
Dansk
Kontrolpanel
99,99%
oppetid
Daglig
Backup
virus & spam
filter
Kompetent
Support
Lynhurtig
Oprettelse
Gratis
Subdomæner
14 dages
returret
Mulighed
for SSL

Typer af hjemmesider

Forskellige typer hjemmesider kan have meget forskellige behov. Dette er selvfølgelig meget relevant, når du vælger hosting af din hjemmeside.
En webshop
Når du vil lave en webshop, skal du allerførst have taget stilling til, hvilke betalingsløsninger den skal have, og hvordan varerne skal leveres. Du skal bestemme dig for hvad du vil tage for fragten, og hvor du vil levere til. Herefter er en vigtig ting at tage stilling til, hvor meget plads din side kommer til at fylde. Regner du med at have tusindvis af varer på din side, vil du have brug for en masse serverplads. Dette kan være svært at gøre selv, hvilket er en grund til, at det er en god idé, at vælge at bruge web hosting. Hvis du skulle have siden kørende fra din egen computerserver, ville du kunne løbe ind i en masse problemer, med at holde siden oppe. Du ville kunne komme ud for, at et strømafbrud, en stormskade, en indbrudstyv, en opdatering, en brand eller et andet uheld ville få din computer til at lukke ned. Og så ville din hjemmeside være nede. Dette ville betyde en stor mængde frustration for dine kunder, da dette nedbrud kunne ske lige som de var i gang med at betale for deres varer. Dette ville kunne få dem til at søge andetsteds. Du ville også kunne komme ud for, at din hjemmeside helt gik tabt, fordi dens data forsvandt fra din server. Derfor er det vigtigt at have en backup af hjemmesiden, som er placeret et andet sted, end din hovedserver, så det samme uheld ikke sker for backuppen. Dette kan være meget besværligt at gøre for dig selv, men for et webhotel, der har meget større kapacitet end dig, vil det være meget nemmere, og de tager hele tiden backups af dit data, så din side kan være oppe 99,9% af tiden.
Udover at din side skal være oppe, skal det også overvejes, hvor mange kunder du regner med at få. Hvis din webshop er til et stort firma, som vælger at lave hjemmeside, udover de fysiske butikker, er der formodentlig behov for meget plads på serveren. Husk gerne at have nok plads til, at eventuelle spidsbelastninger ikke resulterer i nedbrud, da mange kunder helst skal være positivt, og ikke et problem.

En blog
Har du en drøm om at lave en blog, skal du bestemme dig for, hvordan du vil kunne kontaktes. For når du registrerer dit domæne, skal du samtidig angive dit navn, adresse og telefonnummer hos DK Hostmaster, hvis dit domæne er et dansk domæne. Afhængig af hvad din blog handler om, kan det ske at der er folk med stærke meninger om indholdet. Vil du gerne være fri for post til din personlige adresse, og opringninger fra folk du ikke kender, kan du skjule disse oplysninger. Er det er dansk domæne, altså et ”.dk” domæne, skal du sørge for at dit telefonnummer er hemmeligt gennem dit teleselskab. Dit navn og adresse kan du søge om at få gjort hemmeligt gennem kommunen, og får du lov til det, vil DK Hostmaster få besked, og skjule dine oplysninger. Hvis dit valgte domæne ikke er et dansk domæne, kan du slippe for at skulle igennem dit teleselskab og kommunen, for der vil dit webhotel kunne hjælpe dig. Hos dit webhotel kan du nemlig få noget der hedder anonym WHOIS (WHOIS er en sammentrækning af ”who” og ”is”, og er et offentligt register der indeholder oplysninger om ejerne af hjemmesider). Måden det foregår på er at domænet officielt bliver overdraget til dem, så det er deres oplysninger, der noteres i stedet for dine. På denne måde vil du ikke blive spammet af brugernes holdninger fra flere sider af. Og selvom du har valgt at holde dine personlige kontaktoplysninger hemmelige, vil det selvfølgelig ikke betyde, at du ikke kan have en debat på din hjemmeside. Hvis brugerne skal kunne kontakte dig, kan du sørge for at det er på dine præmisser. Du kan angive en mail på din hjemmeside, de kan kontakte dig på, og på den måde holde alle henvendelserne et sted, som du kan tjekke, når du har lyst. Hvis dit webhotel modtager mails rettet til din hjemmeside, vil disse bare blive ignoreret.

En streaming side
Hvis du har planer om at starte en streamingside, er der flere aspekter, som spiller ind i mængden af besøgende. Hvis vi tager udgangspunkt i de større, lovlige sider, såsom Netflix, HBO eller viaplay, så er det typisk nye film, nye afsnit og specifikke tidspunkter, hvor mange folk er online samtidig. Det er derfor vigtigt, at kunne håndtere de store mængder besøgende, uden at kvaliteten falder, til et punkt hvor folk ikke kan streame, uden videoen skal loade.
Disse sider kræver store mængder serverplads, og kraftig båndbredde, da mængden af filer, samt mængden af besøgende kan være helt enorm. En anden lignende side er YouTube, hvor populære videoer bliver set over en million gange om dagen, og mængden af videoer som er tilgængelige, er næsten ikke til at begribe. Disse store sider, vil typisk kræve colocation web hosting, da det vil kræve store mængder dedikerede maskiner, for at kunne håndtere mængden af data, og stadig køre stabilt nok, til at kunderne kan streame uden forstyrrelser.

En personlig hjemmeside
Hvis du gerne vil have en hjemmeside, med dine personlige oplysninger, kræver det ikke meget plads. Dette skyldes at siden typisk ikke besøges meget, og hvis den kun indeholder almindelige oplysninger, ikke film og videoer i massevis, fylder den heller ikke meget, rent datamæssigt. Denne slags sider kan være en god idé, hvis du hurtigt vil kunne vise folk, hvem du er og hvad du står for. Dette kan være praktisk, hvis du søger arbejde, og kan henvise til din hjemmeside, som et udvidet CV. Denne slags sider, kan også bruges, hvis man vil lave stamtræ, eller bare have lidt informationer skrevet ned, til personligt brug, eller for den nærmeste familie. I dette tilfælde, er det en mulighed at bruge en privat server, hvis man alligevel bare har behov for, at have siden online, når en bekendt skal besøge den. Man kan på den måde spare lidt penge, som et webhotel ellers ville kræve, ved at have sin egen server, men det kommer stadig med de samme risici, som er nævnt tidligere, omkring private servere.

Opsummering
Før du begynder at lede efter webhotel, er det en god idé at have din hjemmeside klar. Alt efter hvilken type side du laver, kræver det forskellige typer og mængder forarbejde. Uanset hvilken type side, skal du dog stadig købe et domæne, og det skal registreres før det kan komme online. Dette kan blandt andet gøres host DK Hostmaster, som står for alle .dk domænerne.
Hvis du vil lave en webshop, skal du huske at have en funktionel side, hvilket inkluderer indkøbskurv, betalingssystem, fragt og varer inden du sender din side online. Disse ting er essentielle, og skal helst være på plads, inden kunder besøger siden, og kan få dårlige oplevelser, hvis tingene ikke virker.
Hvis du laver en blog, er det en god idé at overveje, om indholdet kan være så følsomt, at anonymitet er en nødvendighed. Hvis det er tilfældet, skal du sørge for, at du får hemmeligt telefonnummer og adresse, da disse oplysninger ellers er tilgængelige hos DK hostmaster, eller tilsvarende for udenlandske sider.
Hvis der er tale om streaming, skal mængden af filer og mængden af besøgende være i fokus, da du skal sikre dig, at besøgende ikke har problemer med kvaliteten. Serverplads og båndbredde er meget vigtige i denne sammenhæng.
hvis du vælger en lille privat eller personlig hjemmeside, er det ikke nødvendigvis båndbredde eller stabilitet som er vigtigst. I disse tilfælde, kan du overveje om du selv vil køre en privat server, hvis hjemmesidens materiale kun skal bruges, af dig eller folk som kan kontakte dig.
Især ved webshops, kan spidsbelastninger, i form af store mængder trafik, være problematiske. Trafik kan forekomme på mange sider, som følge af en stor begivenhed, eller en vare som er frigivet, og kræver store mængder ressourcer fra serveren. Hvis man risikerer store spidsbelastninger, er hosting derfor en god idé, da de typisk har flere ressourcer til rådighed, hvad angår serverplads, end du selv vil have på en privat server.
For at undgå, at store belastninger har for negativ effekt på din side, er det godt at lede efter udbydere, med flere servere til de samme sider, for at få maksimal stabilitet og optid på hjemmesiden. Alt efter hvad din hjemmeside rummer, er det også forskelligt, hvor meget det betyder, hvis din side er langsom i forbindelse med belastninger. Som webshop er det meget vigtigt, at holde hjemmesiden i gang, og helst have den kørende fejlfrit, da alle problemer kan koste potentielle kunder.

Tilgængelighed for din hjemmeside
Tilgængelighed er en vigtig faktor, som måles i hvor stor en procentdel af året, din hjemmeside er mulig at nå, gennem internettet. Mange udbydere lover mindst 99,9% tilgængelighed, som så ikke altid dækker planlagt vedligeholdelse, og nedetid af den grund. Det betyder, at din hjemmeside ikke er nede, mere end 9 timer om året. Det er en vigtig del for mange sider, da besøgende for det meste, er en stor del af grunden til, at man laver en hjemmeside. Hvis din hjemmeside er nede, kan folk ikke besøge den, og det kan skabe frustrationer, og resultere i utilfredse kunder, som du risikerer at miste.
I de fleste former for hosting som tilbydes, er det udbyderen som står for vedligeholdelse, og man slipper derfor for at bekymre sig om det. Hvis man derimod stoler mere på sig selv, eller bare gerne vil have fuld kontrol, kan man leje en hel server. Dette kaldes dedikeret hosting service, og giver som nævnt tidligere, lejeren fuld kontrol, og giver muligheden for at stå for vedligeholdelse, sikkerhed, samt kontrol af data. Man har på denne måde mulighed for, at tage ekstra forholdsregler, men man mister dog garantier, samt sikkerheder, som firmaer ellers lover, ved andre former for hosting.

Sikkerhed

Når du har en hjemmeside, især hvis den behandler folks oplysninger, er sikkerhed utrolig vigtigt. Når man køber hosting, overlader man sikkerheden af sin hjemmeside, til udbyderne af serverpladsen. Det kan derfor være en meget vigtig detalje, når du vælger udbyder af serverplads, hvilken form for sikkerhed de tilbyder. Sikkerheden er til for, at undgå tyveri af kortdata, personlige informationer eller at undgå spam, eller angreb som lukker servere eller programmer ned.

For at runde af

Når du vælger at benytte hosting, køber du i bund og grund serverplads. Mængden af plads, og mængden af ansvar varierer alt efter typen, og behov derefter varierer efter typen af hjemmeside, som du vil have online. Der er derfor flere relevante ting, at have i mente, når du vælger udbyder. Stabilitet, samt pladsen du køber, skal matche formålet med din hjemmeside, eller matche grunden til dit køb. Hvis din hensigt er, at videresælge pladsen, skal du have tilladelse til dette, hvis du lejer en mængde plads fra en udbyder.
Udover båndbredde og serverplads til din data, skal du også tage højde for trafik, som også tærer på ressourcerne. Dine kunder skal både have en god oplevelse, men hastighed på siden er ikke nok, for at sikre en god hjemmeside. Hvis vi ser bort fra de individuelle aspekter, for hver type hjemmeside, er det stadig vigtigt, at sikkerheden er i orden, for din hjemmesides gæster.
Hvis du vælger selv at have en server, og derfor står for vedligeholdelse og sikkerhed, skal du overveje kraftigt, om du eksempelvis vil have en webshop derpå. Hvis din hjemmeside ikke har tilstrækkelig tilgængelighed, eller din sikkerhed mangler, kan du risikere, at kunder som handler på din hjemmeside, oplever problemer med køb, eller stjålne informationer. Det er derfor en god idé, at finde en webhost, som tilbyder god sikkerhed, hvis du gerne vil åbne en webshop, for at sikre kunderne mest muligt, og på den måde få glade besøgende.
Hver type bruger har forskellige behov, så undersøg først, hvor meget plads og båndbredde du skal bruge, inden du køber plads på et webhotel. Husk at overveje, om du vil være anonym på din hjemmeside, da dette skal ordnes gennem kommunen og din telefonudbyder. Hvis du vil være anonym, skal du have et hemmeligt nummer, samt hemmelig adresse, og dette skal oplyses til dem du registrerer din hjemmeside til, for eksempel DK Hostmaster, for de danske sider.
Mange webhoteller tilbyder også domæner, og kan fortælle dig hvad du har brug for, hvis du skal starte en side op. Det kan være praktisk, at have dine køb til din hjemmeside samlet, og du kan med fordel finde en udbyder, som eksempelvis sælger domæner, serverplads og hvad du ellers mangler. Hvis du vil finde mere information, og eventuelle priser på hosting og domæner, kan du klikke her.

De forskellige hosting modeller

Oversigt over webhoteller

Vælg det bedste

bronze suite

kr. 9,30/M €1,25
Bestil

Bedst

Pro Suite

kr. 93,00/M €12,50
Bestil

kun domæne

Gratis Oprettelse fra kr. 46,50
Bestil

Web Plads

5 GB

100 GB

Plads til Mail & MySQL

Ubegrænset

Ubegrænset

Trafik

Ubegrænset

Ubegrænset

CPU Hastighed

100%

200%

Hukommelse

100%

200%

Antal e-mail konti

Ubegrænset

Ubegrænset

Webmail & POP3

Virus- & spamfilter

Google AdWords (600 DKK)

FTP Adgang

Fuld daglig backup

1-Click installation

ASP eller PHP

ASP.NET & .NET core

ASP.NET MVC

MySQL Database

MS Access

Microsoft SQL 2016

Kan tilkøbes

Kan tilkøbes

HTTPS beskyttelse

Gratis subdomæner

Ubegrænset

Ubegrænset

IMAP understøttelse

1GB/konto

1GB/konto

Cronjobs

SSH adgang

Mulighed for flere domæner

Online file manager

Detaljeret statistik

URL viderestilling (301)

DNS administration

14 dages penge-tilbage-garanti


kr. 9,30/M €1,25
Bestil

kr. 93,00/M €12,50
Bestil

Gratis Oprettelse fra €6,25
Bestil