Billig Webhosting - vælg den bedste løsning til netop dig

Oversigt over webhosting

Vælg det bedste

bronze suite

kr. 9,30/M €1,25
Bestil

Bedst

Pro Suite

kr. 93,00/M €12,50
Bestil

kun domæne

Gratis Oprettelse fra kr. 46,50
Bestil

Web Plads

5 GB

100 GB

Plads til Mail & MySQL

Ubegrænset

Ubegrænset

Trafik

Ubegrænset

Ubegrænset

CPU Hastighed

100%

200%

Hukommelse

100%

200%

Antal e-mail konti

Ubegrænset

Ubegrænset

Webmail & POP3

Virus- & spamfilter

Google AdWords (600 DKK)

FTP Adgang

Fuld daglig backup

1-Click installation

ASP eller PHP

ASP.NET & .NET core

ASP.NET MVC

MySQL Database

MS Access

Microsoft SQL 2016

Kan tilkøbes

Kan tilkøbes

HTTPS beskyttelse

Gratis subdomæner

Ubegrænset

Ubegrænset

IMAP understøttelse

1GB/konto

1GB/konto

Cronjobs

SSH adgang

Mulighed for flere domæner

Online file manager

Detaljeret statistik

URL viderestilling (301)

DNS administration

14 dages penge-tilbage-garanti


kr. 9,30/M €1,25
Bestil

kr. 93,00/M €12,50
Bestil

Gratis Oprettelse fra kr. 46,50
Bestil

Hurtig, enkelt og sikkert

Godt at vide om webhosting

Hvis du overvejet af få din egen hjemmeside, så er du med garanti også stødt på begrebet ”webhosting”. Der er uendeligt mange steder, der reklamerer med billig webhosting, men hvad er hosting egentligt og hvor meget betyder prisen? Dette er de vigtigste spørgsmål, som vi skal kigge på i denne tekst.

Det er imidlertid vigtigt at understrege, at webhosting kan være et enormt teknisk område. Denne tekst vil primært fokusere på den del af webhosting, der har relevans for dig som hjemmesideejer.

Vælg den rigtige webhosting

Som tidligere nævnt er der rigtig mange forskellige tilbud, når det kommer til webhosting. At finde den rigtige løsning kan ofte føles som om, at man ikke kan se skoven for bare træer. Derfor har vi samlet nogle punkter, som du bør gennemgå, før du vælger webhosting service.

Det er ikke sikkert, at du kan finde en webhost, der er perfekt på alle områder, så du må selv prioritere, hvad der er vigtigst for dig.

 

Prisen

Man kommer ikke udenom, at prisen er en vigtig faktor i forhold til hosting. Det bør bestemt ikke være en altafgørende faktor, når du vælger web hosting, men derfor bør du stadig overveje det.

Hos UnoEuro skal du ikke betale mere end 10 kroner om måneden for en basispakke. Dette markerer bundprisen på markedet, og derefter kan priserne stige til et ganske pebret niveau. Der er selvfølgelig forskel i den ydelse, som man får, men der er langtfra altid sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Du kan eksempelvis få en ganske udmærket webhosting løsning hos UnoEuro, selvom du ikke betaler meget pr. måned. Omvendt er der også mange af de dyrere løsning, der sagtens kan være udmærkede, men hvor den ekstra service eller ydelse ikke matcher den højere pris.

 

Brugeranmeldelserne

De forskellige hosting udbydere vil love dig guld og grønne skove, når det kommer til deres service og ydelse i forhold til webhosting. Der er imidlertid mange gange, at løfterne ikke altid stemmer overens med virkeligheden.

Hvis du finder en udbyder, som du synes om, så bør du derfor først tjekke anmeldelserne fra brugere. I mange tilfælde kan du risikere at blive overrasket – enten positivt eller negativt.

Brugerne er din bedste mulighed for at vurdere, om en host lever op til sine egne løfter. På den måde undgår du også, at der kommer trælse overraskelser, når først du har valgt udbyder.

 

Kapaciteten

Kapaciteten er en vigtig faktor, når du vælger webhosting. Det vil sige websidens hastighed, hvor mange mailkontoer du kan have, din web plads, CPU hastighed og hukommelse. Dette er blot nogle af de ting, som er relevante at kigge på.

Stort set alle udbydere tilbyder forskellige pakker i forhold til kapaciteten. Hvis din hjemmeside er helt ny, vil en basispakke oftest være mere end rigeligt til at dække dine behov. Du skal huske på, at du altid har muligheden for at opgradere senere, hvis dine behov skulle ændre sig.

Det kan være svært at vurdere sine behov til at starte med, fordi man ikke ved, hvordan ens side vil ændre sig i fremtiden. Det kan derfor være en god idé, hvis du vælger en udbyder, hvor der er plads til at din hjemmeside kan vokse og trives.

Hvis du vælger en løsning, hvor der ikke er tilstrækkelig kapacitet, kan du opleve, at din hjemmeside bliver langsom. Dette kan i værste fald betyde, at du mister besøgende, der bliver irriterede over at skulle vente. Vi er i dag generelt utålmodige, når det omhandler hjemmesiders hastighed, og de skal helst være færdige med at loade indenfor 2 sekunder.

 

Dine engelskevner

Der findes mange udenlandske webhosts på internettet, og mange af disse er ganske udmærkede. Det har en større kundegruppe, end et danske webhosting firma, og det giver dem andre muligheder – for eksempel i forhold til service.

Før du vælger én af disse, skal du imidlertid overveje dine egne engelskevner, da alt service og kontakt vil forgå på engelsk. Dette gælder både skreven kontakt, men også eksempelvis telefonisk. Hvis du ikke er stærk til engelsk, bør du derfor overveje, om det ikke er bedre at vælge en dansk udbyder.

En stor, udenlandsk udbyder kan ofte tilbud service hele døgnet rundt, mens du ved en dansk til tider kan opleve at skulle vente et par timer på svar. Øjeblikkelig service er imidlertid ikke en fordel, hvis du ikke får udbytte af den på grund af en sprogbarriere.

I forhold til at få service fra en hosting virksomheder på engelsk, er det også vigtigt at notere, at det ofte omhandler spørgsmål, der er teknisk komplicerede. Det er med andre ord ikke altid nok, hvis dine engelskkunstskaber primært er til dagligdagsbrug.

Om du foretrækker en engelsk eller dansk udbyder er imidlertid en smagssag, som er meget individuel. Hvis det betyder meget for dig, at der er hurtig service, når der opstår problemer, så kan dette også være en prioritet, når du undersøger de danske udbydere.

 

Udbyder med speciale

Der er udbydere på markedet, som har speciale i at hoste forskellige typer af hjemmesider – eksempelvis Mangento eller WordPress hjemmesider. Dette kan være en fordel, da de kender de almindelige problemstillinger, som ofte opstår ved disse typer af sider. Hvis du ønsker en udbyder med et specifikt speciale, så skal du imidlertid være forberedt på, at du højest sandsynligt skal finde en udenlandsk udbyder.

Heldigvis har alle webhosting virksomheder i dag erfaring med de mest almindelige platforme, hvilket betyder, at du kan få løst tekniske problemer – lige meget hvilken platform du bruger.

Har du et meget specifikt behov, kan det være nødvendigt at tage søgemaskinerne i brug. Du kan dog også først henvende dig hos én af de danske webhosts og høre, hvad de kan gøre for dig. Du vil ofte blive positivt overrasket.

 

Ekstra services

Mange udbydere kan i dag tilbyde ekstra services, som gør det nemmere for dig som hjemmesideejer. Her kan der blandt andet være tale om nemme måder at installere WordPress eller Magento på siden, så det er nemmere at gå til.

Hvis du har planer om at benytte en bestemt platform, kan det være en fordel at vælge en udbyder, som kan være behjælpelig på dette område. Det er især en god idé, hvis du selv skal stå for implementeringen og er ny på området.

Heldigvis er dette ved at være ekstra services, som er standarden mange steder i dag. Det kan dog stadig være en ting, som er god at være opmærksom på.

 

Husk, at du kan ombestemme dig

Det kan virke uoverskueligt at vælge webhosting – især hvis du ikke har prøvet det før. Listen over ting, som du skal være opmærksom på, er lang.

Det er imidlertid vigtigt at huske på, at du altid kan ombestemme dig, hvis du skulle være så uheldig at ende hos den forkerte webhost. Det er blevet nemt at skifte webhosting, men det er selvfølgelig nemmest, hvis du er så heldig at vælge rigtig i første forsøg.

Hvis du bare skal skifte til en anden pakke hos den samme udbyder, er der meget sjældent de mindste problemer med omstillingen. Hvis du skal skifte fra én udbyder til en anden udbyder, kan det være lidt mere kompliceret. Gode kommunikation med din nye webhost er alfa og omega i dette sammenhæng, og de kan oftest guide dig, hvis der er ting, som du bør være opmærksom på.

Det får du med webhosting

Gennemført
webhosting
Dansk
Kontrolpanel
99,99%
oppetid
Daglig
Backup
virus & spam
filter
Kompetent
Support
Lynhurtig
Oprettelse
Gratis
Subdomæner
14 dages
returret
Mulighed
for SSL

Tænk sikkerhed, når det gælder webhosting

Når det gælder webhosting, er der får ting, som er lige så vigtig som sikkerheden på din hjemmeside. Det er især vigtigt, hvis du har en hjemmeside, der skal behandle transaktioner – eksempelvis en webshop. Som ejer af webshoppen, er det dit ansvar, at der er styr på sikkerheden. Hvis du er ved at opbygge en webshop, bør du derfor læse den følgende guide.

Sikkerheden på din side er ualmindeligt vigtig. Hvis de besøgende oplever, at der er brud på sikkerheden én gang, kan de miste tiltroen til din webshop for altid – også selvom de ikke oplever økonomiske tab. Der er masser af webshops, som de stadig har tiltro til, så det er sandsynligt, at din webshop vil blive fravalgt næste gang de skal handle. Du må imidlertid ikke tro, at sikkerhed ikke er relevant for dig, bare fordi du har en blog eller en anden type af side, hvor der ikke foregår pengetransaktioner. Alle sider kan blive hackede, hvis du ikke er forsigtig. Det kan derfor være en rigtig god idé at læse med her, så du får nogle hurtige råd til de mest almindelige fejl.

Man kan aldrig gardere sig fuldstændigt fra brud på sikkerheden, for der findes hackere, som er meget dygtige. Du kan imidlertid gøre meget for selv at undgå det, ved at følge de råd, som vi har stillet op herunder.

 

Din webhosting er vigtig

Man kan ikke komme udenom, at din webhosting er vigtig i forhold til sikkerheden på din side. Du skal være omhyggelig for at vælge en god webhost, der gør en aktiv indsats for at holde hackerne ude. Det behøver ikke være giganter indenfor webhosting, da mange af de mindre også gøre en kæmpe indsats på området.

UnoEuro er kendt for at være et billigt webhotel. Alligevel er de aktive i forhold til at tage tiltag, som skal beskytte mod hackere. De er desuden også kendte i at tilbyde hjælp til kunder, der har været ramte af hackere. Dermed er prisen ikke en indikator for, hvor godt sikret du bliver imod hackere. Mange dyre webhosts er i tidens løb blevet afsløret i at sjuske med sikkerheden.

Som tidligere nævnt er dog imidlertid helt umuligt at sikre fuldstændig imod hackerangreb. Derfor er det også nødvendigt, at du selv gør en aktiv indsats for at sikre dig og din side.

 

Lav regelmæssige opdateringer

Lige meget hvilken platform du bruger til din hjemmeside, skal du sørge for, at holde den up to date med den nyeste opdatering. Hver eneste ny opdatering sørger nemlig for at lukke eventuelle huller, som der er blevet fundet i systemet. Dermed bliver din hjemmeside også bedre sikret imod hackerangreb efter hver opdatering, som du søger for. Hvis du anvender plugins, extensions eller lignende, skal du også sørge for at holde disse opdaterede. Disse kan nemlig også være en kilde til sikkerhedshuller, som nemt kan undgås, hvis du bare holder dem opdaterede.

Hackere er hurtige til at opfatte problemer og huller i sikkerheden. Der er derfor ingen grund til at gøre det nemmere for dem. Når du skal opdatere noget, er det dog vigtigt, at du tager en backup. Der kan gå noget galt under opdateringen, og derfor er det vigtigt at du har en nødplan, så din side ikke ender med at have downtime.

 

Husk backups

Regelmæssige backsups er noget, som forbløffende mange glemmer i forhold til deres hjemmeside. Når man taler om sikkerhed på webshops, så tænker man ofte på faren ved hackere.

En langt mere almindelig fare er dog, at der kan opstå fejl eller lignende, der får siden til at gå ned. Hvis man ikke har taget regelmæssige backups, kan dette koste dyrt, når der er lagt mange arbejdstimer i webshoppen eller hjemmesiden.

Der kan være mange årsager til, at man får brug for en backup, men fælles er dog, at det kan være et kæmpe problem, hvis du ikke har nogle backups.

Det er sandsynligt, at din webhost tager backups af din side, men det er ikke en garanti. Derfor bør du undersøge det, så du er sikker på, at der bliver taget backups og hvor ofte det sker. Typisk sker det én gang i døgnet, men det er også godt at kunne tage backups manuelt.

Hvis du skal foretage store ændringer på din side, bør du have styr på at lave backups, så du kan gøre det både før, undervejs og efter. Dette sikrer, at dine opgraderinger vil foregå så smertefrit som muligt, da du ikke pludselig står i en situation, hvor du mister alle fremskridt.

Hvis du er i tvivl med hensyn til backups, bør du tage kontakt til din webhosting udbyder. De vil ofte kunne hjælpe dig med gode råd, hvis du har spørgsmål.

 

Brugernavne og passwords

Forbløffende mange har dårlig sikkerhed i forhold til brugernavne og passwords. Det er almindeligt at tro, at det altid er en anden, der bliver hacket, men det kan sagtens være dig, og her er brugernavn og passwordet ofte sprækken, der gør det muligt at komme ind.

Hvis du står i en situation, hvor en hacker får adgang til disse to oplysninger, kan de få fri adgang til din side. De får også mulighed for helt at lukke dig ude af din side. Hvis de får adgang til din side, har de også mulighed for at installere skjulte programmer, som overfører alle transaktioner til hackerens konto. Hvis du er heldig, så opdager du det med det samme, mens mange først opdager det, når de har tabt mange penge.

Det er meget normalt at vælge ”Admin” som brugernavn. Dette kan imidlertid være problematisk, da potentielle hackere nærmest får dit brugernavn serveret på et sølvfad. Du kan hjælpe dig selv meget ved at vælge et andet brugernavn. Hvis du gør det, har du allerede gjort jobbet sværere for en potentiel hacker, som forsøger sig med et angreb.

I forhold til password er det vigtigt, at du ikke bruger personlige oplysninger som fødselsdag, navne eller åbenlyse talkombinationer som 1234. Det er også en rigtig god idé, hvis du regelmæssigt skifter dit password.

 

Brug sikkerhedsprogrammer
Lige meget hvilken platform du bruger til din hjemmeside, er det en rigtig god idé at installere et sikkerhedsprogram.

Hvis du finder et godt plugin eller en god extension, gør du jobbet meget sværere for selv de stædigst hackere. Er du villig til at betale, kan du få virkeligt gode løsninger, som virkelig er effektive. Der findes imidlertid også mange gratis alternativer, som fungerer ganske udmærket.

Én af de mest almindelige sikkerhedsforanstaltninger et program, der beskytter mod ”brute force”-angreb, hvis en hacker forsøger at knække koden ved simpelthen at gætte det ved hjælp af et program. Programmet kan beskytte dig imod denne type af angreb ved at begrænse antallet af loginforsøg. Det vil sige, at der bliver midlertidigt lukket for login, hvis der har været for mange forkerte forsøg. Et sådant program vil gøre denne type angreb stort set værdiløse.

 

Hvis du oplever angreb

Hvis du oplever angreb, bør du tage kontakt med din webhosting udbyder. De vil i mange tilfælde kunne hjælpe dig med, hvad du skal gøre.

Er det et problem, som din udbyder ikke kan hjælp med, så vil de ofte kunne henvise dig til, hvem der kan hjælpe med problemet. Du skal dog huske på, at det ikke kun er din webhosts ansvar. Du skal selv gøre det primære arbejde for at holde din hjemmeside og dine kunder sikre.

 

Opsummering

Sikkerhedstrusler er noget, som man forholde sig til, hvis man ejer en webshop. Det er vigtigt at vælge webhosting, som forsøger at beskytte brugerne, men du skal også selv gøre en indsats.

Sørg for at alt er opdateret, og at du har et brugernavn og password, som ikke er nemt at gætte for potentielle hackere. Det kan også være en rigtig god idé at benytte sig af et sikkerhedsprogram, hvis det er muligt i forhold til den platform, som du benytter.

Hvis du oplever brud på sikkerheden, er det vigtigt at du reagerer. Henvend dig hos din webhosting udbyder eller andre, som du tror kan hjælpe dig med problemet.

 

Vores anbefaling – UnoEuro

I denne tekst har vi gennemgået de mest almindelige spørgsmål, som der er til hosting. Dette har forhåbentligt givet dig en god intro til emnet, så du har været bedre rustet i forhold til at sætte dig dybere ind i emnet.

Vi kommer imidlertid ikke udenom, at vi selv har en favorit, når det kommer til webhosting. Dette valg er truffet på baggrund af fem parametre – pris, service, stabilitet, brugertilfredshed og sikkerhed. Herunder vil vi uddybe disse fem parametre og forklare, hvordan UnoEuro ligger i forhold til parametrene.

 

Pris

Når det kommer til pris er UnoEuro de billigste på markedet. Deres Bronze Suite webhosting koster kun 10 kroner om måneden. Denne løsning vil være mere end tilstrækkelig for langt de fleste webshops, blogs, hjemmesider og lignende.

Hvis man skulle stå i en situation, hvor man skal opgradere, har de Pro Suite webhosting, som koster omkring 92 kroner om måneden. Her får man ufatteligt meget for pengene, og dermed kan UnoEuro også varmt anbefales til store sider, som stiller høje krav til deres hosting.

Som tidligere nævnt bør prisen ikke være den primære faktor, når man vælger webhosting, men det er stadig værd at kigge på.

 

Service

UnoEuro er kendt for at have en rigtig god service – især når man kigger på den prisklasse, som de befinder sig i.

Hvis du skulle have spørgsmål, stiller de en blog til rådighed med svar på langt de fleste spørgsmål. Har du et mere specifikt problem, kan du også kontakte dem ved at oprette en ticket, som bliver besvaret så hurtigt som muligt. Ofte vender de tilbage indenfor kort tid med en løsning til dig.

For langt de fleste danske hjemmesider og webshops er denne support mere end tilstrækkelig – især når den er effektiv, hurtig og præcis. UnoEuro har ikke chatsupport sådan som nogle af de store, udenlandske webhosting virksomheder har. Til gengæld foregår alt support på dansk, hvilket gør det nemmere for dig at kommunikere kort og præcist til dem.

 

Stabilitet

UnoEuro blev startet tilbage i 2004, fordi de selv havde svært ved at finde en stabil hosting løsning til rimelige penge. Derfor har stabiliteten også været en vigtig fokus for dem siden dengang.

I dag er de én af de mest stabile webhoteller, og det kan mærkes i kundetilfredsheden. Hvis der skulle opstå problemer i forhold til stabiliteten, bliver de håndteret øjeblikkeligt. Med andre ord får du en stabilitet, der langt overgår prisen og også er bedre end hos mange af konkurrenterne.

Af samme grund er det heller ikke prisen, der bør være den primære grund til, at du vælger UnoEuro, men derimod stabiliteten, som er uovertruffen i prisklassen. Dette er også blevet bemærket af deres brugere, hvilket leder videre til brugertilfredsheden, som er næste punkt.

 

Brugertilfredshed

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt UnoEuro kan holde det, som de lover, så kan man kigge på brugernes egne vurderinger. Kigger man på Trust Pilot vil man opleve, at de klarer sig ufatteligt godt. De har mere end 2000 anmeldelser, og har i alt fået en trustscore, som er 9,5 ud af 10.

Med andre ord har UnoEuro de mest tilfredse kunder, hvis man sammenligner dem med de mest almindelige webhosts i Danmark. Med andre ord er UnoEuro ikke bare en host, som har mange gyldne løfter. Der er reel værdi bag deres løfter, og det mærker kunderne hos UnoEuro.

Hvis du selv er nysgerrig, kan du finde vurderingerne af UnoEuro her. Du kan også selv prøve at sammenligne dem med konkurrenterne for at se, hvordan de klarer sig.

 

Sikkerhed

Mange af UnoEuros kunder er webshops, hvilket stiller høje krav til sikkerheden. UnoEuro forsøger konstant at være på forkant med de nyeste tiltag, som hackerne står bag. Det betyder, at de i dag er én af de mest sikre webhoteller på det danske marked.

Hvis du skulle opleve, at din sikkerhed bliver truet, er de også hurtige til at reagere med den korrekte hjælp. Hurtig og billig hosting duer nemlig ikke til noget, hvis det samtidig er utrygt.

Er du nysgerrig med hensyn til sikkerheden på deres server, er du velkommen til at kontakte deres support, hvis du har konkrete bekymringer.

Det er vigtigt, at man føler sig tryg ved sin webhosting, og du skal ikke gå på kompromis med sikkerheden. Hvis du vil vide mere på dette område, kan du også læse vores guide længere oppe, hvis du ikke allerede har gjort det.

 

Opsummering

Der findes ikke én webhosting løsning, som er rigtig for alle. Hvis vi skulle give et bud på en god basisløsning, så er der imidlertid ingen tvivl om, at det skulle være UnoEuro.

De klarer sig fantastisk godt, når det kommer til parametre som pris, stabilitet, brugertilfredshed og sikkerhed. Deres service er også rigtig og på niveau med deres direkte konkurrenters. Hvis du ønsker øjeblikkelig service døgnet rundt, kan de imidlertid ikke være med. Dette kræver, at du vælger en større, udenlandsk konkurrent. Til gengæld vil denne service foregå på engelsk, hvilket også kan være en stor ulempe, når der er tale om tekniske emner.

Alt i alt er UnoEuro et fremragende valg, som både kan bruges, når din hjemmeside er i opstartsfasen, og når den begynder at vækste. Hvis du har spørgsmål til deres service, kan du prøve selv at kontakt dem. De svarer glædeligt på relevante spørgsmål, hvilket også er grunden til, at de har de absolut mest tilfreds kunder.

FAQ - Spørgsmål? Vi har svarene!

Vi har startet med at samlet en liste over de mest almindelige spørgsmål, som begyndere har til webhosting. Hvis du er erfaren på området, kan du sagtens springe over dette afsnit, da det blot er grundlæggende informationer. Du skal også være velkommen til at læse med – det kan meget vel være, at du har mere at lære.

Meningen med disse spørgsmål og svar er med andre ord blot at være en intro, og der vil ikke blive gået i detaljer med de mere tekniske elementer.

Hvad er webhosting?

Webhosting bliver også kaldet for et webhotel. Dette er et emne, som vi også har skrevet om her på siden. Når du investerer i webhosting, så lejer du en plads på en server, hvor din hjemmeside kan ligge. En server er i princippet bare en computer, som deler sit indhold med andre computere på et datanet. I dette tilfælde er datanettet internettet og indholdet er hjemmesider. For at din hjemmeside er tilgængelig, skal serveren være tændt i døgndrift.

Med andre ord skal du bruge webhosting, hvis din hjemmeside skal være synlig på internettet. Der findes mange udbydere, som kan tilbyde at hoste din hjemmeside. Disse kaldes webhosts og kan variere meget i pris og kvalitet.

Af samme grund vil denne artikel også beskæftige sig med, hvordan du finder den rigtige løsning til webhosting.

Hvad koster webhosting?

Prisen på webhosting er ufatteligt varierende, og der er ikke altid sammenhæng mellem service og pris. Hvis du bare skal bruge basal webhosting til en mindre til middelstor side, kan du imidlertid nøjes med at betale omkring 10 kroner, hvis du vælger en billigste løsning.

Markedets nok billigste og bedste løsning er Uno Euro, som har en fin basisløsning. Det kan være et godt sted at starte, hvis du bare har behov for en god og basal løsning, når det gælder hosting. Der er andre webhosts, som har løsninger, der er mere specialiserede, men det er de færreste, som har disse behov, og derudover er de ufatteligt individuelle.

Hvis du starter med en basisløsning hos Uno Euro, er det nemt at opgradere din løsning senere hen. Dette kan blandt andet blive aktuelt, hvis din side bliver større, eller hvis du begynder at have rigtig mange besøgende.

Kan jeg selv stå for webhosting?

Teknisk set kan alle, der ejer en computer og har teknisk forståelse, stå for webhosting. Det er dog yderst kompliceret og teknisk. Generelt kan det stort set ikke anbefales for nogen at kaste sig ud i det.

Du kan ganske enkelt få meget billigere og bedre hosting, hvis du vælger en større udbyder, som har erfaring og kapacitet til at levere en stabil hosting.

Hvis du har planer om selv at stå for webhosting, bør du primært set det som en hobby og et lille eksperiment. Lad være med at tage det som en investering for at få bedre eller billigere hosting.

Hvordan kommer jeg i gang i forhold til webhosting?

Du er allerede kommet godt i gang ved det, at du har læst de mest almindelige spørgsmål og svar. Hvis du vil vide mere, kan du læse videre i teksten på denne side.

Hvis du er ivrig efter at komme i gang, kan du eventuelt begynde at undersøge de konkrete tilbud, som du kan finde hos de danske og udenlandske webhosts. Der er mange om buddet, så det kan være en stor opgave, hvis du gerne vil være grundig.

Alternativt kan du også læse videre her, hvor der vil være en guide til at vælge den rigtige løsning, når det kommer til webhosting.

Hvad er en webhost?

En webhost er den virksomhed eller privatperson, som hoster din side igennem en server, som de har sat op. Kvaliteten af denne hosting kan variere rigtig meget alt efter kvaliteten og kapaciteten på den server, som de har sat op.

Du kan risikere at opleve, at du får en webhost, som har overbelastede servere. Dette betyder, at din hjemmeside vil blive langsommere og driften bliver mere ustabil. En langsom hjemmeside kan være et enormt handicap og vil også blive uddybet senere hen i denne tekst.

Hvis du først finder en god webhost, bør du så vidt muligt forsøge at blive hos den samme. Får du behov for større kapacitet til din hjemmeside, kan du oftest tilkøbe dette efter behov. Det sikrer stabil drift af din hjemmeside – både nu og i fremtiden.

Generelt anbefales det, at du vælger et af de større firmaer som webhost. Vælger du en privatperson, der har sin egen server, vil du ofte opleve ustabil drift og meget varierende service. Du kan selvfølgelig være heldig at finde den helt rigtige, men ofte er det et lotteri.

Hvor finder jeg webhosting?

Det bedste sted at finde en webhost er ved at søge online. Her kan du undersøge, hvilke tilbud der er tilgængelige, og hvilke der passer til dine behov. Uno Euro er en fin startløsning, hvis du ikke har meget specifikke behov i forhold til din hjemmeside.

Hvis du er i tvivl om, hvilken webhost du skal vælge, kan du overveje at prøve dig frem ved at søge på Google. Der er mange om buddet, så det kan godt kræve lidt research at finde den rigtige. Længere nede på siden kan du finde nogle gode råd til, hvordan du vælger den rigtige webhost.

Hvad skal jeg bruge mere end webhosting?

Hvis du vil have en hjemmeside, er webhosting ikke nok. Du skal også bruge et domæne.

Domænet er den adresse, som dine besøgende skal skrive for at komme ind på din hjemmeside. I dette tilfælde er domænet internetplads.dk.

At vælge domæne er et vigtigt valg i forhold til din hjemmeside. Du kommer til at opbygge en identitet omkring dit domæne, og derfor skal du være varsom i dit valg. Hvis du først har arbejdet på at markedsføre ét domæne, kan det koste dyrt at skifte til et nyt.

Der er mange gode råd i forhold til at vælge domæne, for det er et stort område i forhold til hjemmesider. Her på siden kan du finde gode råd til at vælge domæne. Der er nogle almindelige tekniske forhold, som du bør kende til, men derudover er det naturligvis også vigtigt at bruge sin sunde fornuft.