7 ting du skal tænke over når du skal have en hjemmeside

Går du med overvejelser om at lave din egen hjemmeside? Det er alletiders, for det har aldrig været nemmere at få en hjemmeside. Enhver kan lære det og derfor ser man hverdag tusinder af nye hjemmesider opstå.

Nu er det din tur og du vil naturligvis gerne have lavet den bedst mulige hjemmeside, med en masse trafik og måske endda nogle kunder. Det kan hurtigt blive overvældende, men frygt ej for her er 7 ting som du bør overveje hvis du gerne vil lave din egen hjemmeside.

Hvad skal den bruges til?

Når du køber en bil, så gør du dig overvejelser om hvor den skal bruges og hvilke funktioner den skal have. Det er nøjagtigt det sammen når du laver en hjemmeside. Overvej hvorfor du vil have en hjemmeside. Skal den bruges til at sælge produkter? Skal der være en blog? Skal der være kontaktformularer?

Det er altså vigtigt at man har en overordnet plan for siden, før man går i krig, ellers kan det blive noget forvirret rod.

Hvem skal besøge min hjemmeside?

Hvem er sidens brugere? Hvem vil du gerne have til at besøge din hjemmeside? Hvad er deres aldersgruppe, deres uddannelse, deres indkomstniveau?

Det er vigtigt at find svaret på disse spørgsmål når du skal lave din hjemmeside, for det vil kunne hjælpe dig med at skræddersy den til de ønskede besøgende. Det vil hjælpe dig med at forme din side, hvad du vil med den og hvordan du præsenterer dine produkter og services.

Hvad skal jeg kalde min hjemmeside?

Når man skal lave en hjemmeside, så er det vigtigt at man har et godt navn. Det skal være passende til ens side, men vigtigere endnu: Det skal være nemt at huske.

Det er altafgørende at man vælger et navn som ens kunder husker på og som er nemt at skrive. Navnet skal repræsentere din hjemmeside, være det en blog, en butik eller dig som person. Sørg desuden for, at det er et navn som vil være nemt for en søgemaskine at finde.

Få hjælp til at vælge et domænenavn her.

Hvad vil jeg gerne vise de besøgende?

Overvej hvad ud vil sige med din hjemmeside. Afgør med sig selv hvor mange forskellige undersider der skal være på siden. Det er ikke kun tekst, der er relevant men også billeder, video og animationer. Alt sammen er med til at formidle det som du vil vise de besøgende.

 

Hvordan skal den se ud?

Det sjoveste ved at lave en hjemmeside er at designe den. Man kan nemt blive meget ivrig, men slå koldt vand i blodet og hold det enkelt. Dine besøgende vil helst have noget, der er enkelt og behageligt at se på, og det er ikke sikkert, at de er lige så vilde med tosset design som du selv er.

Heldigvis er der tusinder af gode skabeloner på WordPress og de andre services til at lave hjemmesider, så frygt ej.

Hvordan skal folk finde min hjemmeside?

Folk finder ikke bare din side ud af det blå. Sørg for at lave god SEO (Search Engine Optimizing) på siden og benyt keywords, der er relevante for siden.

Det er ikke helt nemt, men man kan virkelig gøre en stor forskel for sin hjemmesides trafik, så overvej det nøje.

Nyder du det?

Vigtigst af alt er det, at du nyder processen, for ellers kan du lige så godt lade være. Hav det sjovt med at lave din hjemme side og så bærer det hurtigt lønnen i sig selv. De besøgene kan altid komme senere.

God fornøjelse.

Skriv en kommentar