Effekten af duplikeret indhold på din side

Hvis du selv har forsøgt dig med søgemaskineoptimering, så har du garanteret også stødt på diskussioner og duplikeret indhold. I dag er der ikke længere så mange, der er uenige, om at det generelt er en rigtig skidt idé. Der er imidlertid stadige interne uenigheder om, i hvilket omfang man kan tillade sig at kopiere indhold, og det vil vi kigge nærmere på. For at kunne gøre dette, er det imidlertid vigtigt at vide, hvad der menes med duplikeret indhold.

Hvad er duplikeret indhold?

Duplikeret indhold er indhold, som du også kan finde andre steder på internettet. Dette kan både være på andres sider, men det tæller også, hvis du har indhold, som går igen på din egen hjemmeside. Der er især mange, som ikke er opmærksomme på, at de ikke må kopiere tekster fra dem selv.

I forhold til duplikeret indhold er det desuden også værd at bemærke, at billeder også tæller. Dette er der mange webshops, som rammes af, da de får produktbilleder fra leverandøren og disse billeder bruges også at konkurrenterne.

I hvilket omfang er det i orden?

Først og fremmest skal det understreges, at du ALDRIG må tage indhold fra nogen, som ikke har givet deres samtykke. Dette er ulovligt, og du kan komme til at betale store erstatninger for det.

I forhold til søgemaskineoptimeringen er det også værd at vide, at det sjældent kan betale sig at kopiere indhold ind på sin side. Det er klart at søgemaskinerne ikke reagerer på én enkelt sætning, men du skal i høj grad være forsigtig.

Den bedst tommelfingerregel er, at du aldrig bør bruge duplikeret indhold på din side. Hvis der er tale om korte tekster, tager det heller ikke lang tid for dig selv at skrive dem. Det kan ligeledes også være en kæmpe fordel at tage sine egne produktbilleder, da disse er unikke i forhold til konkurrenternes. Det handler om at skille sig ud, og dette er en udmærket måde at gøre det på.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du vil slippe af med duplikeret indhold på din side, så er det vigtigt, at du første og fremmest bliver klar over, hvor meget der er tale om.

Har du lånt tekster af andre uden deres tilladelse, skal du fjerne disse øjeblikkeligt. Øvrigt indhold, der eksempelvis findes på de enkelte produkter, kan gradvist blive udfaset ved at alle nye produkter får unikke billeder og tekster.

Som tidligere nævnt er det aldrig dumt at have unikt indhold, men det kan skade dig, hvis du kopiere.

Skriv en kommentar