Hvad er SEO og hvad det kan gøre for dig?

Hvis du har bevæget dit lidt rundt i webshopmiljøet noget tid, har du med garanti hørt udtrykket SEO mere end en enkelt gang. Men hvad er SEO for en størrelse? Vi skal forsøge at forklare det ganske kort, så du kan lære mere og måske få nogle gode ideer.

Google vil gerne vise hjemmesider, der er mest relevant for de søgninger, som folk laver på Googles søgemaskine. Det siger nærmest sig selv, for hvis man nemt finder det man søger, så bliver man glad og det kommer Google til gode. Men hvordan kommer man så til at ligge blandt de første søgeresultater på Google?

 

Sådan gør Google

Lad os først se lidt på hvordan Google rangerer hjemmesider. Da Google som sagt placerer de mest relevante sider øverst, er det din opgave som ejer af en hjemmeside, at skabe en relevant og god hjemme, som Googles algoritmer finder ”værdig” til at få en høj placering.

Du kan gøre dette ved at skrive relevant indhold på din side, noget som folk finder hjælpsomt og som de gerne linker til. Det er sådan det hele fungerer. Folk læser noget de kan lide, og derfor deler de det p de sociale medier, som blogs, Twitter og Facebook. Det er den absolut bedste form for reklame man overhovedet kan få, da det ikke er købt eller arrangeret. Google opfatter hurtigt, at man får denne gode respons på sit indhold, og dette belønnes med en bedre placering på søgemaskinen.

 

Sådan gør du

Det er egentlig ikke specielt svært, men det er tidskrævende og det er en kontinuerlig proces, som skal holdes ved lige.

Skriv noget godt indhold, med ord og emner, der er relevante for det din kunder normalt ville søge på. Brug keywords, som de typisk vil benytte, da du på den måde bliver inkluderet når folk, benytter disse.

Sørg derefter for at det er nemt at linke til dit indhold, eller på andre måder dele det. Det er her at blogs, Twitter og Facebook kommer ind i billedet, da disse er uhyggeligt nemme at linke til.

Bliv ved! Kortere kan det ikke siges. Du skal blive ved med at skrive relevant indhold, da det er vigtigt med nyt og unikt indhold. Ellers kan siden fremstå som død, og du vil miste den troværdighed, som du har opbygget med megen møje og besvær.

 

Så hvad er SEO egentlig?

SEO betyder Search Engine Optimizing så du kvalitetstjekker på mange måder din hjemmeside, når du benytter det. Stiger din placering, er din SEO god. Falder du i placering er din SEO dårlig. Det er naturligvis ikke noget, der bare sker fra den ene dag til den anden, men ved hjælp af Google Analytics, kan du nemt og hurtigt spore, hvordan folk finder din hjemmeside. Hvilke links der her ledt dem dertil, eller hvilke søgeord de har benyttet. Her er et eksempel på en side der arbejder med SEO og har targeteret nogle bestemte søgeord for at kunne hjælpe besøgende bedst muligt med et meget specifikt søgeord som er lån trods rki, og hjemmesiden hedder låntrods.dk.

Det er af yderst vigtighed at du får linket til din side, men du må ikke blande kvalitet og kvantitet sammen. Det er lang mere værdifuldt med et eller to fantastiske links, fra en kilde med ulastelig troværdighed, end 50 links på værdiløse sider. Faktisk kan det sidste ende med at koste dig dyrt, da det er den slags som Google slår hårdt ned på. Derfor vil du typisk opleve, at du måske stiger i begyndelsen, men snart vil du ryge langt ned i placeringerne og i værste fald kan du blive blokeret fuldstændig af Google, og så er løbet kørt.

Hvis du forbereder dig grundigt, og sørger for at gøre det ordentligt, så kan du få utroligt meget ud af SEO. Lær hvad der er relevant for din målgruppe, og de kunder som køber dine produkter, for så vil du nemmere kunne imødekomme deres behov, med relevante og interessante tekster. Gør du dette, vil du snart se positive resultater.

Skriv en kommentar